Σε μία γιορτή του αθλητισμού εξελίχθηκε ο αγώνας «Τυρός Τρίαθλον», που διεξήχθη στον Τυρό της Αρκαδίας. Αθλητές και αθλούμενοι κάθε ηλικίας, σε ομάδες ή μεμονωμένοι, πήραν μέρος στα αγωνίσματα και απόλαυσαν το τρέξιμο, το κολύμπι και το ποδήλατο σε μία περιοχή με εντυπωσιακό φυσικό κάλος.

Οι εικόνες απερίγραπτης ομορφιάς στην παραθαλάσσια κωμόπολη της Αρκαδίας καθώς και τα συναισθήματα που βίωσαν οι συμμετέχοντες, η προσπάθεια, η χαρά του τερματισμού και τα χαμόγελα τους αποτυπώθηκαν στο βίντεο της διοργάνωσης.

Το Tyros Triathlon διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Α ΧΩΡΑ ΝΑΜΟΥ και για έβδομη φορά στον Τυρό  Αρκαδίας.

Πρώτος αναδείχτηκε ο πολυνίκης τριαθλητής Γιώργος Αλυφαντής με χρόνο 01:05:57. Δεύτερος ο Γιώργος Μαρλαγκούτσος (01:14:51)  και τρίτος ο Κωνσταντίνος Σταματόπουλος με 01:15:11. Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέκτησε η Νίκη Σκλαβούνου με χρόνο 1:21:44, αφήνοντας πίσω της την Κωνσταντίνα Συγγενιώτη (1:27:29) , ενώ την τριάδα έκλεισε η Ευαγγελία Ρουμελιώτη (1:33:32).

Ο Γιώργος Αλυφαντής, πρωταθλητής με διεθνείς διακρίσεις και νικητής της φετινής διοργάνωσης δήλωσε. «Άλλος ένας πολύ όμορφος αγώνας στον Τυρό με πολύ καλές συνθήκες, σε όμορφο περιβάλλον και κυρίως με καλούς φίλους!!! Πολύ καλή προσπάθεια των διοργανωτών και του κόσμου, που αξίζει να στηρίξουμε και τα επόμενα χρόνια! Προσωπικά χάρηκα ιδιαίτερα με το τρέξιμο, που είχα να πάω τόσο γρήγορα από το παγκόσμιο κύπελλο στην Ουγγαρία πριν αρκετά χρόνια».

Ο προπονητής και ψυχή του συλλόγου «ΙΩΝΑΣ» Γιώργος Γκούντας οργάνωσε και πέτυχε την συμμετοχή τριών αθλητών με ψυχικά και σωματικά προσόντα που η υπερπροσπάθεια τους για καθημερινή προσωπική υπέρβαση, καταχειροκροτήθηκε από θεατές και αθλούμενους. Ανάμεσα τους  ο τυφλός αθλητής Χρήστος Κορομηλάς, κάτοχος πανελληνίων ρεκόρ, μετέδωσε το δικό του μήνυμα. «Το χωριό εκπληκτικά όμορφο, οι κάτοικοι και οι συμμετέχοντες απίστευτοι, φοβεροί, άπαιχτοι. Οι διοργανωτές μας σκλάβωσαν με την περιποίηση τους και την καλή τους την καρδιά. Ο κόσμος πολύ ζεστός και ενημερωμένος για το άθλημα. Τον ευχαριστούμε για την ζέστη που μας υποδέχτηκε. Ο αγώνας του τριάθλου απολαυστικός, κολύμπησα στην σκυταλοδρομία του τριάθλου και οφείλω να ομολογήσω ότι η θάλασσα της Αρκαδίας προόδευσε την γιατρειά του ποδαριού μου».

Ο Αντώνης Παππάς που προπονείται και αυτος με το τμήμα θεραπευτικής αγωγής του συλλόγου δήλωσε «ο αγώνας ήταν πολύ όμορφος και η διαδρομή εύκολη. Πραγματικά την απόλαυσα. Το μέρος εδώ μαγευτικό.. ωραίο το κλίμα και ό κόσμος. Ο καιρός μας βοήθησε. Ούτε πολύ κρύο, ούτε πολύ ζέστη, ολοκλήρωσα την προσπάθεια με ένα πολύ ευχάριστο αεράκι που μας δρόσισε».