Ηταν μια εξαιρετική ημερίδα με καταρτισμένους και χαρισματικούς ομιλητές, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος”.

Ο τίτλος της ενδεικτικός:“Νους υγιής εν σώματι υγιεί”. Εμπνευστής ο αεικίνητος Τρύφωνας Μποζιονέλος και οργανωτές ο Σύλλογος Πρωτέας-Family Sports Club και το Ιατρικό Αθλητικό Κέντρο Syndiagnosi Health exercise and sports Perfomance Lab. Η ημερίδα έγινε με την αρωγή του Δήμου Αργους-Μυκηνών, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Παναγιώτη Σκούφη και τον Πρόεδρο ΝΠΔΔ Αθλητισμού, Βαγγέλη Τζαβέλλα.

Βασικοί ομιλητές, οι ειδικοί επιστήμονες  Χάρης Τσίρος και Λευτέρης Καρατζάνος που “καθήλωσαν” το ακροατήριο (πολλά νέα παιδιά) με τις ομιλίες τους.

Οπως ειπώθηκε, ο αθλητισμός βάλλεται όπως όλη η σύγχρονη κοινωνία .. εμείς όμως όλοι δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια για άσκηση-γυμναστική από όποιο “μετερίζι” και να είμαστε…..
Από τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες κατάφεραν να ερεθίσουμε τον εγκέφαλο των ακροατών  και να τους προβληματίσουν ώστε να κάνουν τον αθλητισμό ,τρόπο ζωής,ασφαλή, υγιή και να ερεθίσουν το “Νου” με σκέψη ,γνώση ,συναίσθημα και πράξη-άσκηση.

Στο ακροατήριο, η αντιπεριφερειάρχης, Ελένη Παναγιωτοπούλου, το μέλος του δ.σ. του ΣΕΓΑΣ, Γιάννης Μπόλας και η πρωταθλήτρια του Στίβου, Ελπίδα Καρκαλάτου.