Την καλή του παράδοση συνέχισε απέναντι στην ΑΕΚ στο γήπεδό του ο Διομήδης. Στις τελευταίες 9 αναμετρήσεις οι «λύκοι» έχουν 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Ο ψυχωμένος Διομήδης με νεαρούς αθλητές και μόλις έναν ξένο, αλλά και έξι μήνες αγωνιστικής απραξίας έφερε ισοπαλία 27-27 με την ΑΕΚ που έχει πενταπλάσιο μπάτζετ και έχει χτιστεί για ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Ήρωας για τους γηπεδούχους ο τερματοφύλακας Παναγιώτης Παπαντωνόπουλος που απέκρουσε πέναλτι του Τζηρά, έξι δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, διατηρώντας το ισόπαλο αποτέλεσμα.

Μεγάλο ματς για τους «Λύκους» εκτός του τερματοφύλακα έκαναν Τσιγαρίδας με 9 και Μπόσκος με 6 γκολ, ενώ για την ΑΕΚ ο Μυλωνάς ήταν καθοριστικός στο να αποφύγει την ήττα η ΑΕΚ, σκοράροντας 8 φορές, ενώ κέρδισε και σημαντικά δίλεπτα.

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό, δυνατά μαρκαρίσματα και κάποια καταπληκτικά γκολ από την περιφέρεια. Οι γηπεδούχοι παρά τους 6 μήνες αγωνιστικής απραξίας έκαναν εξαιρετική εμφάνιση, ενώ οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν αήττητοι και πρωτοπόροι στο πρωτάθλημα σε μία έδρα που υπέστησαν πέρσι την μοναδική τους ήττα (32-29).

Όσον αφορά στα αγωνιστικά, στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα, πήρε από νωρίς διαφορά 4 τερμάτων (1-5 στο 7ο λεπτό, 3-7 στο 13ο) και ο Τζηράς στο 15ο λεπτό έγραψε το 3-9. Όμως από εκείνο το διάστημα ο Διομήδης άρχισε να βρίσκει ρυθμό και από το 4-10, μείωσε στα δύο γκολ με πέναλτι του Χόγκας στο 21ο λεπτό, διαφορά η οποία διατηρήθηκε και στο ημίχρονο, καθώς έληξε 11-13 υπέρ της ΑΕΚ.

Το επόμενο 30λεπτο η ομάδα του Δημητρούλια είχε μικρό προβάδισμα στο σκορ, όμως τα 2 συνεχόμενα γκολ του Μπόσκου έδωσαν για πρώτη φορά (17-16) προβάδισμα στον Διομήδη στο 40′. Η είσοδος του Νούιτς έδωσε κάποιες λύσεις στην ΑΕΚ, αλλά οι “Λύκοι” ήταν εξαιρετικοί και έφτασαν να προηγούνται στο 50′ ακόμα και με +3 (22-19 και 23-20). Τζηράς και Μυλωνάς μείωσαν για την Ένωση και όλα κρίθηκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο. Στο 57:40 ο Μπόσκος έκανε το 27-26, ο Αραπακόπουλος ισοφάρισε 27-27 στο 58:45 και μετά την χαμένη επίθεση των γηπεδούχων η ΑΕΚ στην δική της επίθεση κέρδισε πέναλτι που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει ο Τζηράς.

 

Διομήδης Άργους – ΑΕΚ: 27-27

Διομήδης Άργους (Χαλκίδης): Τζίμπουλας 3, Μαρκατάτος, Κρεμαστιώτης, Τσιγαρίδας 9, Παπαδημητρίου, Παπαντωνόπουλος, Τσάκαλος 2, Χόγκας 4, Μπόσκος 6, Χαντέλης 1, Σιατιρλής, Μάνθος 2, Κωστούλας, Αναγνωστόπουλος, Μούγιτς.

ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Μπάουερ, Αραμπατζής 2, Τζηράς 7, Δομπρής, Νικολαϊδης, Ρέινα, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς 8, Φλορίδο, Κοτσιώνης, Παπαδιονυσίου 1, Νούιτς 2, Αραπακόπουλος, Καλόμοιρος, Μπουνέτα 2,Κεδέρης 3.

Διαιτητές: Κιναντζίδης – Φωτακίδης, Δίλεπτα: 6-4, Πέναλτι: 2/3 – 4/6