Η Ελπίδα Καρκαλάτου κάνει  συστηματική προσπάθεια, τα τελευταία χρόνια, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Καραπάνου στα 400 μ., ίσως το πιο δύσκολο, αγώνισμα των σπριντ.
Ανήκει στον ΣΔΥ Αργολίδας και όσοι φίλοι του κλασικού αθλητισμού δεν παρακολουθούν συστηματικά τα αγωνιστικά δρώμενα, την “πρωτογνώρισαν” μέσω της περυσινής επιτυχίας της 4Χ400 μ. του συλλόγου της (παρέα με τις Κατερίνα Δαλάκα, Ειρήνη Γεωργαλά και Ελπίδα Τόκα) στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου όπου είχαν πάρει το χρυσό μετάλλιο (σε 3.42.06).
Η Καρκαλάτου, στα Παπαφλέσσεια άγγιξε το ατομικό της ρεκόρ (έχει 53.77) .
Πριν από λίγες ημέρες, έτρεξε πολύ καλά και στο διασυλλογικό πρωτάθλημα, στην Τρίπολη δείχνοντας ότι έχει μπει σε πορεία να ξεπεράσει τα τωρινά της ατομικά όρια.
Με αφορμή την πρόσφατη κούρσα, μιλώντας στο sports3.gr, μας ξεκαθάρισε πως: «Ήθελα κάτι καλύτερο από πλευράς επίδοσης και πιστεύω ότι μπορώ να το πετύχω. Οι συνθήκες, στον αγώνα της Καλαμάτας, μας επηρέασαν. Είχε πολύ ζέστη και υγρασία. Θα προσπαθήσουμε για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στη συνέχεια, στην επόμενη ευκαιρία. Είναι μια δύσκολη χρονιά αυτή που διανύουμε και ο στόχος είναι να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε…».
Από την πλευρά του, ο προπονητής της Καρκαλάτου, ο Γιώργος Καραπάνος, τόνισε: «Παρουσίασε κούραση στο τέλος της προσπάθειάς της, κάτι που έχει εξήγηση διότι  έκανε πολύ ζέστη, κάτι βέβαια, που επηρεάζει όλους τους αθλητές. Πιστεύω ότι με λίγο παραπάνω συναγωνισμό ίσως θα μπορούσε να κάνει νέο ατομικό ρεκόρ. Τώρα θα κάνουμε προπόνηση και ο επόμενος αγώνας θα είναι στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, στην Πάτρα».

ΠΗΓΗ: sports3.gr