Μετά τον πρωτοπόρο στην Α2, Χαρίλαο Τρικούπη στη Basket League θα προβιβαστεί και ο δεύτερος στη βαθμολογία Διαγόρας Δρυοπιδέων. Αυτό αποφάσισε η ΕΟΚ, γεγονός που αφήνει μια ακόμα χρονιά τον Ολυμπιακό στην Α2 Ανδρών. Εκεί που θα απολαύσουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά και τον Οίακα (που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του basketa.gr, θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατήσει στο ρόστερ μετά τον Αβραάμ Καλλινικίδη, και τους Φάνη Κουμπούρα για τρίτη χρονιά και Στέφαν Τζόρτζεβιτς για δεύτερη).

Στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ είχε αποφασιστεί πως από την Α2 Ανδρών θα προβιβαστούν δύο ομάδες. Εκτός από τον πρωτοπόρο Χαρίλαο Τρικούπη, το δεύτερο εισιτήριο δόθηκε στην ομάδα του Αιγάλεω, που ήταν δεύτερη μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, από τον ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε ότι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο αντικατάστασης ομάδων στο νέο πρωτάθλημα. Αν κάποια από τις 16 που θα βρίσκονται πλέον στη Basket League, δηλώσει αδυναμία να αγωνιστεί, μιας και θεσπίστηκαν κάποια αυστηρά κριτήρια, τότε το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με λιγότερες ομάδες.