Αποφάσεις για την τύχη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής αναμένεται να πάρει απόψε (20:00) σε τηλεδιάσκεψη η Επιτροπή Διοργανώσεων, οι οποίες θα επικυρωθούν την Τετάρτη (29/4, 17:00), στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την άρση των περιοριστικών μέτρων, το πιθανότερο σενάριο είναι να αποφασιστεί η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος στη Γ’ Εθνική και στα ερασιτεχνικά. Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε, θεωρείται ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί με ασφάλεια το πρωτάθλημα, μιας και απαιτούνται πολλές μετακινήσεις ομάδων και ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει ένα πλάνο για το τι θα συμβεί με την άνοδο και των υποβιβασμό των ομάδων.

Άνοδος και υποβιβασμός
Εφόσον δεν θα ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, δεν θα διεξαχθούν και τα μπαράζ ανόδου στη Football League. Έτσι, αναμένεται το εισιτήριο για τις επαγγελματικές κατηγορίες να πάρουν οι οκτώ πρωταθλητές των ομίλων. Εξάλλου, η συζήτηση για αναδιάρθρωση των κατηγοριών έχει ανοίξει, ενώ έχει γίνει και η νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, την άγουσα για τον υποβιβασμό θα πάρουν αρκετές ομάδες, αλλά μια λιγότερη από ότι αρχικά προβλεπόταν ανά όμιλο. Αυτό σημαίνει ότι θα υποβιβαστούν 4 ή 5 από κάθε όμιλο. Εξαίρεση αποτελεί ο κρητικός όμιλος, από τον οποίο δεν θα πέσει η μια ομάδα που προβλεπόταν.

Μάλιστα, ο κρητικός όμιλος αναμένεται να μεγαλώσει τη νέα σεζόν, καθώς αναμένεται να προβιβαστούν οι πρωταθλητές και οι δευτεραθλητές των τεσσάρων ΕΠΣ και έτσι του χρόνου θα έχει 16 ομάδες.

Ερωτηματικό τα Κύπελλα των ΕΠΣ
Θέμα υπάρχει και τις διοργανώσεις του Κυπέλλου σε κάθε Ένωση, καθώς οι κυπελλούχοι, επρόκειτο να συμμετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδας τη νέα σεζόν. Ωστόσο, στις περισσότερες ΕΠΣ δεν έχει αναδειχτεί κυπελλούχος, αλλά αντίθετα απομένουν λίγα παιχνίδια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, απομένουν ο ημιτελικός ή ο τελικός.

Εξαίρεση αποτελεί η ΕΠΣ Μεσσηνίας που πρόλαβε και ανέδειξε Κυπελλούχο. Στον τελικό που έγινε στην…προ-κορονοϊού εποχή, το Διαβολίτσι του Αλέξη Μαντζούνη νίκησε 2-1 την Μεθώνη.

Είναι πολύ πιθανό λοιπόν, να υπάρξει αγωνιστική δράση -εφόσον δεν προκύψουν παραιτήσεις ομάδων από τη διαδικασία- αφού και το ενδεχόμενο αυτό είναι ορατό, προκειμένου να προκύψουν οι κυπελλούχοι.