Η Ελπίδα Καρκαλάτου επανέλαβε σήμερα το θρίαμβο στα 400μ και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η 26χρονη Ελπίδα από το Κιβέρι, αθλήτρια του ΣΔΥ Αργολίδας και του Γιώργου Καραπάνου, πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού σε 54.71 και υπερασπίστηκε τον τίτλο που κατέκτησε πριν ένα χρόνο στο ίδιο στάδιο. Η Ευαγγελία Ζυγόρη (ΓΣ Γλυφάδας) αποτελεί σταθερή αξία στο αγώνισμα και με 55.87 κατέκτησε σήμερα το ασημένιο μετάλλιο, ενώ η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟΚ) ήταν τρίτη με 56.31.

“Δυο συνεχόμενα πρωταθλήματα, είμαι ευχαριστημένη, δεν είχα στόχο τον χρόνο αλλά το μετάλλιο ωστόσο τερμάτισα υγιής. Συνεχίζουμε για τον ανοιχτό θέλω να κάνω το όριο για το Ευρωπαϊκό και στόχος επίσης η 4χ400μ επίσης για το ευρωπαϊκό”, τόνισε η Καρκαλάτου.

Η Γιαννοπούλου

Την τρίτη διαδοχική της νίκη σε πρωτάθλημα κλειστού στα 1,500 μ. πέτυχε  η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς) με 4.25.44. Η Κατερίνα Δόβρου (ΓΣ Γλυφάδας) ήταν δεύτερη με 4.33.35 και η Σταυρούλα Χρυσαειδή (Πανιώνιος) με 4.38.15.

“Χαρούμενη για το τρίτο μου πρωτάθλημα, δεν με ενδιέφερε η επίδοση σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας μου αλλά το μετάλλιο. Αύριο θα πάρω μέρος στα 800μ και ελπίζω να κατακτήσω το δεύτερό μου νταμπλ. Σχεδιάζουμε την καλοκαιρινή σεζόν με στόχο τους πανευρωπαϊκούς στο Παρίσι”, είπε η πρωταθλήτρια από το Ναύπλιο.