Από το περασμένο Σάββατο το Ναύπλιο μπήκε πολύ γερά στο…παιχνίδι της έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ.

Κυριολεκτικά, έκανε άλματα στη διάρκεια της συνεδρίασης της Συνομοσπονδίας, που βρίσκει πολύ ελκυστική την περίπτωση να διατηρήσει την έδρα στον Άγιο Κοσμά αλλά παράλληλα να έχει και γραφεία στο Ναύπλιο που κατά τα φαινόμενα και με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα αναλάβει το…πακέτο του beach handball στο οποίο επενδύει πάρα πολύ η Μεσογειακή Συνομοσπονδία.

Στη συνεδρίαση, ζητήθηκαν από το Δήμο Ναυπλιέων απαντήσεις και εγγυήσεις κάτι που θα επαναληφθεί και σε επόμενη σύσκεψη τον επόμενο μήνα. Η εικόνα όμως που αποκόμισαν οι ξένοι είναι κάτι παραπάνω από θετική. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος στο “Argolida Sports” οι πιθανότητες να μεταφερθούν αρμοδιότητες και στο Ναύπλιο είναι 80-20 θετικές. 

Και είναι πάρα πολύ χαρακτηριστικές και ενδεικτικές οι δηλώσεις στο e-handball που έκανε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ Ζόραν Ραντόισιτς, που είπε χαρακτηριστικά:

«Εδώ βρίσκεται ήδη η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών αγώνων και βασική ιδέα είναι πως με την μεταφορά της έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ στην Ελλάδα, υπάρχει η σύνδεση δύο μεγάλων Μεσογειακών Οργανισμών βάσει της στρατηγικής θέσης των εδρών τους.

Η Ελλάδα είναι το κέντρο του Ολυμπιακού Κινήματος, ενώ το χάντμπολ είναι πλέον ένα σταθερό Ολυμπιακό άθλημα

Η απόφαση τυπικά θα ληφθεί στο επόμενο κογκρέσο της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ, παρουσία των 24 ομοσπονδιών- μελών μας.

Θα έχουμε γραφεία στην Αθήνα –εγκαινιάστηκαν την Παρασκευή- ωστόσο η έδρα είναι πιθανό να μεταφερθεί στο Ναύπλιο γιατί είχαμε μία εξαιρετική πρόταση από τον Δήμαρχο της πόλης, την οποία συζητήσαμε εκτενώς στην εκτελεστική επιτροπή που έγινε το Σάββατο.

Το Ναύπλιο είναι μια ιστορική πόλη, αφού ήταν πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας το 1823, είδαμε από κοντά τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και έχουμε αποκομίσει πολύ θετική εικόνα».