Α[/dropcap]πό το Δίστομο με αντίπαλο τον τοπικό Αμβρυσέα, ξεκινάει την νέα του προσπάθεια ο Παναργειακός.

Ο σύλλογος του Αργους πραγματοποιεί ένα νέο ξεκίνημα σε όλα τα επίπεδα και μπαίνει με όνειρα, στόχους και αισιοδοξία στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (7ος όμιλος). Νέα διοίκηση με επικεφαλής τον επιχειρηματία Αντώνη Λυμπέρη, νέος προπονητής ο έμπειρος πάντως στα…κατατόπια της κατηγορίας Γιώργος Αντωνόπουλος, πολλοί νέοι παίκτες ειδικά από τη περιοχή. Ολοι, ενωμένοι (αυτό αποτελεί το μεγάλο όπλο των “λύκων” του Αργους) ζητάνε υπομονή και κατανόηση από τον κόσμο που υποστηρίζει την τιτάνια προσπάθεια και είναι έτοιμος να χειροκροτήσει, να υποστηρίξει, να νοιώσει περήφανος.
Ο κ.Αντωνόπουλος τα τελευταία τρία χρόνια εργαζόταν στον Παναρκαδικό και ξέρει τις ιδιαιτερότητες της κατηγορίας: “Την έχω ζήσει την κατηγορία τα τρία τελευταία χρόνια- αναφέρει. Αν δεν κάνεις πρωταθλητισμό, πέφτεις σε περιπέτειες. Αρα από την αρχή οφείλεις να είσαι συγκεντρωμένος, δεν έχεις δικαίωμα να χαλαρώσεις, καθώς αν συμβεί αυτό θα το πληρώσεις. Η ομάδα λοιπόν πρέπει να ειναι έτοιμη καθε αγωνιστική, δεν έχει την “πολυτέλεια” των επιλογών. Πρέπει να έχει διάρκεια. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με πλούσιο ρόστερ, έτοιμους παίκτες, συνεπή διοίκηση στις υποχρεώσεις της, άριστες σχέσεις μεταξύ όλων μέσα στην ομάδα, να είναι οικογένεια”.
Για την προετοιμασία ο προπονητής του Παναργειακού λέει πως “Κύλησε σε πάρα πολύ καλό πλαίσιο, αν εξαιρέσουμε κάποιους τραυματισμούς όπως αυτός του Παπαιωάννου στα πλευρά. Ο Νώτης ταλαιπωρήθηκε από ένα πρόβλημα στο πόδι του αρκετό καιρό, Καλύβας-Τσιμικλής και Παιδάκης που ενδέχεται όμως να είναι στη διάθεση μου στον αγώνα της πρεμιέρας. Δουλέψαμε όπως θέλαμε και πήγαμε σε ένα σημείο που θέλαμε”.
 
Ποιοί είναι οι στόχοι της ομάδας; “Πρώτος στόχος που επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό ήταν να μαζευτεί το καλύτερο ντόπιο υλικό- συνεχίζει ο Γιώργος Αντωνόπουλος. Μετά, να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, να παλεύει σε ολα τα παιχνίδια και να “ματώνει” ο αντίπαλος να μας νικήσει αν συμβεί αυτό. Επίσης η δημιουργία και λειτουργία της Ακαδημίας, να καταφέρει ο Παναργειακός να έχει δικά του παιδιά πίσω από τη βασική ομάδα”.
Υπάρχουν φαβορί για άνοδο στον όμιλο; “Αυτό θα φανεί στην πορεία. Τί θα γίνει μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορούμε βεβαίως να παραβλέψουμε πως υπάρχουν ομάδες με μεγάλο μπάτζεντ και ποδοσφαιριστές και προπονητες έμπειρους και μεγαλύτερων κατηγοριών, όπως η Καλαμάτα, και ο Ασπρόπυργος. Επίσης μια ομάδα με πάρα πολύ καλό υλικό είναι ο Υπατος. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει τίποτα. Θα φανούν και ομάδες με όπλα τους τη δουλειά τους, το νεαρό της ηλικίας, τη φλόγα των παικτών, το κίνητρο, τη διάθεση όλων”.
 
Ο κώουτς κάνει αναφορά και στην ανταπόκριση του φίλαθλου κόσμου της περιοχής: “Βλέπω τον κόσμο ακόμα και την περίοδο των διακοπών να ανταποκρίνεται σε αυτή την νέα προσπάθεια που γίνεται. Να αγκαλιάζει αυτό το ξεκίνημα. Θα τους έλεγα πως πρέπει να καταλάβουν πως γίνεται κάτι από την αρχή, πρόκειται για μια εντελώς καινούργια ομάδα με παιδιά ντόπια. Να αγαπήσουν την ομάδα, κάτι που είμαι σιγουρος πως θα συμβεί, να την αγκαλιάσουν, να τη στηρίξουν και είμαι σίγουρος πως σε βάθος χρόνου θα φανούν τα αποτελέσματα αυτής της μεγάλης προσπάθειας”.
Ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης της ομάδας είναι ο 36χρονος Χάρης Μπριλάκης, με πλούσιο παρελθόν σε Ρούβα, Ζαρό, Ερμή Ζωνιανών, Ηρακλή Ψαχνών, ΠΑΟ Λουτράκι, Λευκίμμη, Πάμισο: “Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής όπως έχει γίνει είναι πιο ανταγωνιστικό από της Β’ Εθνικής. Για να κρατηθείς στην κατηγορία πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό. Σκοπός μας είναι να είμαστε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Ολα τα παιδιά θα δείξουν το καλύτερο που μπορούν”, καταθέτει την εμπειρία του.
Και συνεχίζει: “Πρόκειται για μια νέα ομάδα, πολύ ταλαιπωρημένη τα τελευταία χρόνια και η προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα ξεκίνησε από το μηδέν. Στο θέμα της οργάνωσης είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Λειτουργεί επαγγελματικά σε όλους τους τομείς. Η διοίκηση είχε και έχει πολύ δύσκολο έργο αλλά τα καταφέρνει περίφημα. Το έμψυχο υλικό στελεχώνεται κυρίως από παιδιά της περιοχής, μικρά σε ηλικία αλλά μετά από 1,5 μήνα προετοιμασίας βλέπω την ομάδα “δεμένη”. Χρειάζεται βεβαίως χρόνο προσαρμογής. Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει αυτή την νέα προσπάθεια. Εμείς θα κάνουμε το κάθε τι να τον ικανοποιήσουμε και να είναι περήφανος για την ομάδα της πόλης του”.
 
Από τους μικρότερους σε ηλικία είναι ο Κώστας Παναγιώτου που έχει αγωνιστεί άλλες δυο χρονιές στον Παναργειακό (και ισάριθμες στην Ερμινόνη): “Η ομάδα είναι πολύ καλά οργανωμένη- σχολιάζει. Το κλίμα στα αποδυτήρια που θα φανεί και στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είναι πολύ βασικό. Είμαστε πολύ αγαπημένοι μεταξύ μας. Δίπλα μας έχουμε καθημερινά ανθρώπους της διοίκησης που μας λύνουν κάθε πρόβλημα μας. Ο στόχος για όλους μας είναι να κάνουμε μια καλή πορεία. Σε καμία περίπτωση το πρωτάθλημα δεν είναι ευκολο. Η διάρκεια σε κάνει ανταγωνιστικό”.
 
Ο Ρέμος Μαρίνης από το Κιβέρι Αργολίδας (αγωνίστηκε δυο χρονιές με τον τοπικό Ερμή στη Γ’ Εθνική), ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του Παναθηναικού, πέρασε από τον Βύζα, και την Ερμιόνη. Καταθέτει την άποψη του: “Ο Παναργειακός είναι μια νέα ομάδα και θέλουμε από τον κόσμο μας να δείξει υπομονή και κατανόηση στο ξεκίνημα. Εχουμε φτάσει σε ένα πολύ καλό σημείο “δεσίματος”, με τα περιθώρια βελτίωσης βεβαίως να ειναι ακόμα πολύ μεγάλα. Χρειαζόμαστε χρόνο να δείξουμε στο γήπεδο αυτά που ξέρουμε πως μπορούμε να δειξουμε. Θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί, με την απόδοση μας στα φιλικά έχουμε ανεβάσει πολύ τον πήχυ, και παιχνιδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι. Να σωθούμε όσο γρηγορότερα γίνεται και από εκεί και πέρα…βλέποντας και κάνοντας”.
Ο Γιώργος Διαμαντής είναι ο Γενικός Διευθυντής της ομάδας. Παρά το νεαρό της ηλικίας του…μετράει χιλιόμετρα στο ποδόσφαιρο και στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Δηλώνει αισιόδοξος:” Είμαστε πανέτοιμοι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Η αγωνιστική εικόνα του Παναργειακού όπως φάνηκε στα φιλικά παιχνίδια αλλά και το άριστο κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας αποτελούν ισχυρά μας όπλα. Τα παιδιά προσμονούν να ξεκινήσουν οι αγώνες. Από τις 25 Ιουλίου ξεκίνησε η προετοιμασία μας και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την πορεία όλο αυτό το διάστημα”.
Ο Διαμαντής έχει σαφή άποψη από τους περισσότερους αντιπάλους του Παναργειακού καθώς παρακολούθησε φιλικά παιχίδια τους. “Σκοπός μας είναι ο πρωταθλητισμός. Δεν γίνεται διαφορετικά. Η ομάδα μας μόνο υψηλούς στόχους μπορεί και οφείλει να εχει. Προβλέπω ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπου 6 ή 7 ομάδες θα υποβιβαστούν. Αυτό και μόνο δημιουργεί σε όλες τις ομάδες συνθήκες πίεσης. Δεν μπορείς και δεν πρέπει να χαλαρώσεις ούτε αγώνα, κάθε αγωνιστική έχει το χαρακτήρα “δίχως αύριο. Είμαι όμως πολύ ευχαριστημένος με την μέχρι τώρα εικόνα μας και πολύ αισιόδοξος για την πορεία μας”.

Παναργειακός – Γ’ Εθνική 2018-19

Προπονητής
ΟΝΟΜΑ Ημ.Γεν.
Αντωνόπουλος Γιώργος 05.01.1981
 Τερματοφύλακας
ΠΑΙΚΤΗΣ Ημ.Γεν.
Παλιγγίνης Χρήστος  15.03.1984
Φαρμάκης Στέργιος  08.05.1994
 Αμυντικός
Καλύβας Γιώργος  25.07.1996
Κυριακόπουλος Δημήτρης  25.03.1989
Μπακατσέλος Άγγελος  16.03.2001
Μπούτας Θεόδωρος  18.12.1990
Μπριλάκης Χάρης  29.10.1982
Νώτης Ηλίας  08.04.1991
Παναγιώτου Κώστας  11.02.1997
Ροκάι Ρέι  03.07.2000
Τσιμικλής Παναγιώτης  29.01.1988
 Μέσος
Καδάς Γιώργος  19.09.1988
Καρούτης Θεόδωρος  27.06.1997
Μαρίνης Ρέμος  05.02.1991
Παιδάκης Γιάννης  10.12.1994
Παπαϊωάννου Ανδρέας  03.04.1991
Παπασπύρος Σπύρος  23.01.1996
 Επιθετικός
No ΠΑΙΚΤΗΣ Χώρα Ημ.Γεν. Τόπος Γεν.
Κρολ Καμίλ ΠΟΛΩΝΙΑ  20.06.1987
Μουσταφάι Ρέντι ΑΛΒΑΝΙΑ  30.09.1991
Γεωργιόπουλος ‘Αγγελος 17.03.1994
Μπουντόπουλος Γιώργος  27.07.1990
Συρεγγέλας Όμηρος  04.07.1997

 

-Το αφιέρωμα φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα “ΦΩΣ” το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου.