Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος, ο Διομήδης αντιμετωπίζει αύριο στην Πυλαία τον τοπικό ΑΕΣΧ (6μμ).

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο Άργος μόλις το προηγούμενο Σάββατο για την έναρξη του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος με τον Διομήδη να αναδεικνύεται νικητής. Σίγουρα το αυριανό θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι καθώς πρόκειται για άλλο θεσμό.

Από την πλευρά των γηπεδούχων και μόνο η παρουσία στα ημιτελικά θεωρείται επιτυχία καθώς είναι κάτι που κάνουν για πρώτη φορά, ωστόσο γνωρίζουν και οι ίδιοι πως έχουν χρυσή ευκαιρία να περάσουν στον τελικό. Ο τεχνικός της Πυλαίας Πάνος Γούσιος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Κουκμίση Κωνσταντίνο, ενώ αμφίβολοι είναι οι Παπαγεωργίου και Τάσος Τριανταφυλλίδης.

Από την άλλη πλευρά, ο Διομήδης Άργους γνωρίζει κι αυτός πως πρόκειται για μια τεράστια ευκαιρία να επιστρέψει σε έναν τελικό της διοργάνωσης, κάτι που έχει να κάνει από το 2014. Ο τεχνικός των «Λύκων» Γιώργος Χαλκίδης δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Σμυρνιώτη και Βαρδάκα που εκπληρώνουν τη στρατιωτική τους θητεία και αμφίβολος θα είναι ο Γκολούμποβιτς. Τέλος, δεν θα αγωνιστεί και ο Τσιγαρίδας λόγω τιμωρίας στο προηγούμενο παιχνίδι.

Δηλώσεις: 

Γιάννης Αλατσατιανός (αθλητής ΑΕΣΧ Πυλαίας): «Είναι το δεύτερο παιχνίδι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα με τον ίδιο αντίπαλο. Διαφορετική διοργάνωση και στην έδρα μας. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι καθώς μετράει το κάθε γκολ ξεχωριστά. Το παιχνίδι διαρκεί 120 λεπτά. Είναι το πρώτο ημίχρονο και δεν πρέπει να μας επηρεάσει η ήττα μας στο Άργος. Ανυπομονούμε για αυτό το παιχνίδι καθώς είναι μεγάλη ευκαιρία για μας να κάνουμε το πρώτο βήμα μπροστά στον κόσμο μας για τον τελικό κυπέλλου που θα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία. Δεν έχουμε ξαναβρεθεί στη συγκεκριμένη κατάσταση και αυτό μας έχει γεμίσει ενθουσιασμό για τους δυο ημιτελικούς. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα αυτές τις 3 μέρες και με τη βοήθεια του κόσμου θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα πρέπει να υπερασπιστούμε στο Άργος την επόμενη Τετάρτη».

Λευτέρης Κρεμαστιώτης (αθλητής Διομήδη Άργους): «Το κύπελλο είναι ένας τελείως διαφορετικός θεσμός. Θα δούμε ένα διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό που έπαιξαν οι δύο ομάδες το Σάββατο στο πρωτάθλημα. Δουλέψαμε σε κάθε προπόνηση για να βρούμε το δυνατότερο σχήμα που θα αποδώσει καλύτερα σε άμυνα και επίθεση. Είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για το παιχνίδι της Τετάρτης. Ειδικά το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό έτσι ώστε να αποκτήσουμε ένα προβάδισμα εν όψει και του δεύτερου αγώνα».

Κύπελλο Ανδρών (1η αγωνιστική)

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Σπίτι του Χάντμπολ 18:00, ΑΕΣΧ Πυλαίας- Διομήδης Άργους (Συρεπίσιος- Μερτινιάν, Μεϊμαρίδης)

Ρέντη 20:30, Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή- ΑΕΚ (ERTPLAY2) (Μπέτμαν- Τζαφερόπουλος, Μίγκας- Αντωνόπουλος)