Παιχνίδι με ιδιαίτερο και ξεχωριστό ενδιαφέρον αυτό που έγινε το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Κίου μεταξύ του Ερμή Κιβερίου και της Ακαδημίας Άργους για το πρωτάθλημα μπάσκετ (Α2 ΕΣΚΑΚ, δεύτερη αγωνιστική).

Και αυτό καθώς με πρωτοβουλία των δύο ομάδων τα έσοδα θα διατεθούν στην τεράστια προσπάθεια που λαμβάνει χώρα σε όλη την Ελλάδα για συγκέντρωση χρημάτων και την στήριξη του Παναγιώτη Ραφαήλ Γλωσσιώτη, που νοσεί από την βαριά εκφυλιστική νόσο της νωτιαίας μυικής ατροφίας τύπου 1 και πρέπει να μεταβεί στην Βοστώνη άμεσα για να λάβει την μοναδική γονιδιακή θεραπεία, που το κόστος της αγγίζει τα 3.000.000 ευρώ μαζί με τη νοσηλεία του παιδιού.

Στην είσοδο του γυμναστηρίου υπήρχε ένας κουμπαράς στο οποίο μπορούσε ο κάθε ένας να ρίξει το ποσό που ήθελε.

Μια ασφαλώς πολύ αξιέπαινη προσπάθεια. Και αξίζουν συγχαρητήρια στις δυο ομάδες για αυτή την πρωτοβουλία.

Στο αγωνιστικό μέρος, έγινε ντέρμπι με νικήτρια την ομάδα του Άργους 49-43.

Τα δεκάλεπτα: 11-11, 24-20, 33-43, 43-49.

Ο Ερμής ήταν καλύτερος στα δυο πρώτα δεκάλεπτα. Η ζώνη της Ακαδημίας όμως έφερε αποτέλεσμα στην τρίτη περίοδο όπου και πήρε τη διαφορά στο σκορ που κράτησε μέχρι το τέλος. Κορυφαίος παίκτης ο Β. Δελής με 23 πόντους. 
Οι γηπεδούχοι έχουν πολλά παράπονα και από τη διαιτησία που σε καίρια σημεία είχε αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα που έπαιξαν και αυτά το ρόλο τους στο τελικό αποτέλεσμα.

Ερμής Κιβερίου: Γκιολέκας, Γερούλης 2, Μπαβέλας 2, Ευδοκίου 9(2), Σαρηγιάννης 9(1), Αντωνόπουλος Σ. 8(2), Παπαργύρης 3, Αντωνόπουλος Κ., Τασσόπουλος, Κατσαρός, Καρκαλάτος 1,Χασάπης 9.
Α.Ο Ακαδημία Άργους: Σπανός, Λαγός 8(1), Χρυσός, Αργυρόπουλος 8(1), Δελής Δ. 4, Κολυβάνης, Καρνάβας 3(1), Κιντής, Κουγιάς 1, Κόκορης Γ., Νώτης 2, Δελής Β. 23 (2).