Αποτελεί μεγάλη τιμή για την ίδια, το σύλλογο της, τον προπονητή της και γενικά όλη την αθλητική οικογένεια της Αργολίδας η συμμετοχή της Ελπίδας Καρκαλάτου στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που θα γίνουν στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Η πρωταθλήτρια από το Κιβέρι με τον προπονητή της, Γιώργο Καραπάνο θα αναχωρήσουν αύριο και μάλιστα όπως όλη η αποστολή του στίβου θα «πετάξουν» με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο μετά το πρόβλημα με τα εισιτήρια που αντιμετώπισε η ομοσπονδία (ΣΕΓΑΣ).

Όλοι και όλοι 15 αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στο στίβο και μεταξύ τους και η Καρκαλάτου. Αυτό και μόνο λέει πολλά. Είναι το αποτέλεσμα του ταλέντου της, αλλά και της σκληρής δουλειάς για πολλά χρόνια. Η Ελπίδα στο Μινσκ δεν θα αγωνιστεί στα αγαπημένα της αγωνίσματα αλλά στη «νέα» σκυταλοδρομία 4Χ400 μ.μικτή: Αντώνης Αλεξανδρίδης (ΟΣΦΠ), Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ), Δέσποινα Μουρτά (Ολυμπιάδα Πάτρας), Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας) είναι η ομάδα. Και αυτό καθώς το πρόγραμμα εκτός των παραδοσιακών αγωνισμάτων περιλαμβάνει μία μικτή σκυτάλη 4Χ400 μ., ενώ το τελευταίο αγώνισμα με το οποίο θα κρίνει στην ουσία και τον νικητή είναι η μικτή σκυταλοδρομία 800μ.Χ600μ.Χ400μ.Χ200 μέτρα.

Σε αυτή θα συμμετάσχει και η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς) που κατάγεται από το Ναύπλιο μαζί με τους: Χρήστος Κοτίτσας (ΓΣ Κηφισιάς), Κώστας Νάκος (ΓΣ Τρικάλων),Γρηγορία Κεραμιδά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακ.).

Γενικά: Στο Μινσκ θα αγωνιστούν 3.667 αθλητές και αθλήτριες από 50 χώρες. Ο αριθμός των αθλητών και των αθλητριών που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση καθορίζεται από τις Ολυμπιακές Επιτροπές των χωρών. Το Χωριό των Αθλητών αλλά και οι εγκαταστάσεις είναι σπουδαίες, η ποιότητα του φαγητού και οι υπηρεσίες κέτερινγκ εντυπωσιακές, τα δωμάτια είναι μεγάλα και άνετα.

Η τελετή έναρξης των Ευρωπαϊκών Αγώνων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου, ενώ η τελετή λήξη την Κυριακή 30 Ιουνίου. Ο στίβος θα διεξαχθεί στο στάδιο της Ντινάμο.