Π ένθος μεγάλο και βαθύ στην Πανιώνια οικογένεια, αλλά και γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών, στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας όπου νοσηλευόταν, ο Μήτσος Μαυρίκης.

Ο σπουδαίος επιθετικός του Ιστορικού με τον οποίο κατέκτησε δύο φορές το Κύπελλο Ελλάδας, μία ως παίκτης και αρχηγός του και μία ως γενικός αρχηγός (το 1979 και το 1998), χτυπήθηκε από την επάρατο νόσο και δυστυχώς «έφυγε».

Αγωνίστηκε σε όλη του την καριέρα με τη φανέλα του Πανιωνίου με τον οποίο κατέγραψε μια πολύ σημαντική πορεία από τη σεζόν 1972-73 όταν έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα μέχρι το 1987 οπότε αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του.

Η σχετική συλλυπητήρια ανακοίνωση του Πανιωνίου:

“Η ΠΑΝΙΩΝΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ θρηνεί την απώλεια του μεγάλου «Μητσάρα», Δημήτρη Μαυρίκη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 65 ετών στον Μελιγαλά Μεσσηνίας.

Ο Δημήτρης Μαυρίκης γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου 1954 στον Μελιγαλά εκεί μάλιστα έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα. Στην Αθήνα ήρθε στην ηλικία των 18, το 1972, για σπουδές στη Νομική σχολή ενώ παράλληλα ξεκίνησε να αγωνίζεται για τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ. Στην ομάδα μας έγινε «σημαία» καθώς αγωνίστηκε για 15 συναπτά έτη μετρώντας 352 συμμετοχές και 58 γκολ.

Εκ των κορυφαίων του στιγμών με την φανέλα του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ήταν η πρώτη κατάκτηση Κυπέλλου Ελλάδας το 1979 στην οποία η συμμετοχή του είχε καθοριστικό ρόλο. Επίσης και στο δεύτερο Κύπελλο Ελλάδας του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ το 1998 βρισκόταν στο πόστο του Γενικού Αρχηγού. Καταλυτική ήταν επίσης η προσφορά του στα μπαράζ παραμονής στην Ά Εθνική κατηγορία που έδωσε η ΟΜΑΔΑ μας το 1983 και το 1984.

Ο Δημήτρης Μαυρίκης ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα τη σεζόν 1987-1988 στην ομάδα του Φωστήρα.

Η διοίκηση, οι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές και το υπαλληλικό προσωπικό εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του”.

Καλό ταξίδι Μητσάρα!!!