Ο «δικός μας» Μάριος Τσουρδίνης, ήταν ένας από τους 45 μεγάλους αθλητές-υπότροφους του Ιδρύματος Λεβέντη που βραβεύτηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Προκόπης Παυλόπουλος, απέδωσε έπαινο εκ μέρους της Πολιτείας στους νέους και τις νέες που προετοιμάζονται για την πρόκριση – κάποιοι την έχουν ήδη εξασφαλίσει- στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.  Ανάμεσα τους και ο Μάριος, με καταγωγή από το Άργος, πρωταθλητής επί σειρά ετών στο τάε κβον ντο με πολλές διεθνείς διακρίσεις. Διεκδικεί και αυτός την πρόκριση για το μεγάλο ραντεβού του 2020.

«Βράβευση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις αθλητικές μου διακρίσεις. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Ίδρυμα Λεβέντη και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που στηρίζουν έμπρακτα τους αθλητές και γενικότερα τον Ελληνικό αθλητισμό», τόνισε ο Μάριος Τσουρδίνης.

«Εκπροσωπείτε το πρότυπο της Αριστείας» είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους αθλητές και τις αθλήτριες.

«Τούτο σημαίνει ότι η Αριστεία σας συντίθεται, με άκρως αρμονικό τρόπο, από τα τρία συστατικά στοιχεία του Ολυμπιακού Πνεύματος» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εν συνεχεία τους ανέλυσε τη σημασία κάθε μίας λέξης των τριών στοιχείων του Ολυμπιακού Πνεύματος: Το Ωραίο, Το Μεγάλο και το Αληθινό!

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβησαν επίσης ο κολυμβητής του ύπτιου Απόστολος Χρήστου, ο ποδηλάτης Χρήστος Βολικάκης, ο κολυμβητής Κριστιάν Γκολομέεβ, η αθλήτρια του στίβου Μαρία Μπελιμπασάκη και ο πρωταθλητής του στίβου Κώστας Δουβαλίδης, ο Κύπριος αθλητής του στίβου Μίλαν Τραϊκοβιτς, η πρωταθλήτρια του καράτε Ελένη Χατζηλιάδου, η αθλήτρια του άλματος εις ύψος Τατιάνα Γκούσιν ανάμεσα σε πολλούς άλλους. Εκεί ήταν και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Λεβέντη Χάρης Δαυίδ, ο επί τέσσερις φορές αρχηγός της ελληνικής αποστολής σε Ολυμπιακούς Αγώνες Γιάννης Παπαδογιαννάκης και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος.

Εδώ και 20 χρόνια, από το 1999, το Ίδρυμα Λεβέντη, παρέχει οικονομική ενίσχυση, μέσω υποτροφιών σε αθλητές που προετοιμάζονται για πρόκριση ή συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα τελευταία 4 χρόνια -και έως τους Ολυμπιακούς του Τόκιο- συνοδοιπόροι σε αυτήν την προσπάθεια ενίσχυσης των Ελλήνων αθλητών είναι δύο ακόμη Ιδρύματα, η Ελληνική Πρωτοβουλία και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Οι αθλητές και οι αθλήτριες, μετά την επίσκεψή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, μετέβησαν στο Ζάππειο σε εκδήλωση βράβευσης των φετινών υπότροφων του Ιδρύματος Λεβέντη.