Μ ε 14 ομάδες θα διεξαχθεί την περίοδο 2019-20 η Super League, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα (8/4), του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, στο υφυπουργείο Αθλητισμού.

Οριστικά λοιπόν, στο τέλος της τρέχουσας περιόδου από τη Super League, θα υποβιβαστούν απευθείας τρεις ομάδες και ο 13ος θα δώσει μπαράζ με τον 2ο της Football League για μια θέση στη μεγάλη κατηγορία. Επίσης, τη νέα χρονιά θα συσταθεί η Super League 2 που θα έχει 12 ομάδες ενώ η Football League θα έχει 14.

«Είναι σαφές ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται, δεν πίστευα ότι υπήρχε ζήτημα εξ’ αρχής, επιβεβαιώθηκε αυτό σήμερα, προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως έχει συμφωνηθεί, συζητάμε  λεπτομέρειες νομοτεχνικές της τροπολογίας και εφόσον βέβαια, περάσει αύριο από την Εκτελεστική  Επιτροπή της ΕΠΟ, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο νομοθετικό κομμάτι. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί από πέρσι το καλοκαίρι, οι συμφωνίες για να τηρηθούν πρέπει να κάνουμε όλοι αυτά που συμφωνήσαμε, δεν υπάρχει αμφισβήτηση σε αυτό άρα προχωράμε κανονικά. Η αναδιάρθρωση θα γίνει στο πλαίσιο των συμφωνιών του περσινού καλοκαιρού. 14 στη Super League, 12 στη Super League 2 και 14 στη Football League» τόνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης μετά το τέλος της συνάντησης που είχε διάρκεια μια ώρα.

«Από την πλευρά μας δεν αφήσαμε περιθώριο να αμφισβητηθεί οτιδήποτε, ήταν σαφές. Ειπώθηκαν πολλά, ακούστηκαν διάφορα, γράφτηκαν ακόμη περισσότερα αλλά από την πλευρά της ΓΓΑ και από την ΕΡΤ δεν αφέθηκε ποτέ περιθώριο για δεύτερες σκέψεις ή επανατοποθετήσεις. Θα μπορούσε να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, και να μην υπάρξει μείωση και να μην υπάρξει οτιδήποτε. Σε αυτό το ενδεχόμενο δεν θα υπήρχε η συμφωνία από τη δικιά μας την πλευρά, δηλαδή, το τηλεοπτικό συμβόλαιο» συμπλήρωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

ΠΗΓΗ: sdna