Στην τελική ευθεία μπαίνουν τα πρωταθλήματα αλλά κανένας δεν γνωρίζει ακόμα τί θα ισχύσει με την πολυθρύλητη αναδιάρθρωση που φέρεται αποφασισμένος να περάσει από φέτος ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Και αυτό καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ….μετέθεσε την αναδιάρθρωση για τη μεθεπόμενη σεζόν! Χάος δηλαδή…

Σήμερα λοιπόν συνεδρίασε η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ με θέμα την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων.

Τι αποφάσισε λοιπόν; Να ισχύει η αναδιάρθρωση, αλλά από τη μεθεπόμενη σεζόν. Δηλαδή να μείνουν οι ομάδες 16 για το 2019-20 και να μειωθούν σε 14 το 2020-21.

Επιπλέον εγκρίθηκε  η ίδρυση της Super League 2, αν και η είναι αμφίβολη η δημιουργία της χωρίς να υπάρχει εγγυημένη χρηματοδότηση.

Από την άλλη ο Γιώργος Βασιλειάδης, είχε τονίσει στις ομάδες, πως αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν προχωρήσει η αναδιάρθρωση, τότε θα πρέπει να ξεχάσουν τις οικονομικές συμφωνίες που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι

Πλέον αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η συνάντηση του επιτελείου της ΕΠΟ με τον υφυπουργό-λογικά αύριο- ώστε να ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε δώσει περιθώριο μίας εβδομάδας, έως την Παρασκευή 5/4 και στη συνέχεια θα κατέθεσε την τροπολογία προς ψήφιση στη Βουλή.

Όπως διευκρίνίζονταν πάντως από τη Λίγκα, γιατί ανακοίνωση από την ΕΠΟ για την απόφαση – εισήγηση της Επιτροπής, δεν υπάρχει (!),  κομβικό στοιχείο για να επιμείνει η Λίγκα σε πρωτάθλημα με 16 ομάδες και όχι με 14 όπως έχει αποφασιστεί, είναι να παραμείνει σε ισχύ το συμβόλαιο που έχουν οι 7 ομάδες της κατηγορίας με την ΕΡΤ.  Δηλαδή, οι Παναθηναϊκος, Αρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία.

Το συμβόλαιο όμως, αυτό έχει υπογραφεί με τον όρο το πρωτάθλημα τη σεζόν 2019-20 να διεξαχθεί με 14 ομάδες και όχι με 16. Μπάχαλο δηλαδή…