Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΡΓΟΥΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ακαδημιών Ποδοσφαίρου, που διεξήχθη στην Αθήνα, με την συμμετοχή 50 ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Η ακαδημία του Άργους αγωνίστηκε στο τουρνουά σε τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες, πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις απέναντι σε ομάδες των ΠΑΕ (ΠΑΝΙΩΝΙΟ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΟΦΗ) και έδωσε στους αθλητές της εμπειρίες από παιχνίδια ιδιαίτερα ανταγωνιστικά.

Πιο αναλυτικά στην κατηγορία 2003-2004 η ακαδημία του Αριστέα με προπονητή τον Αποστόλη Κατσά κέρδισε στον όμιλο τον ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ με 2-0 , την ομάδα ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΟΥΔΑ με 5-0 και τα ΤΡΙΚΑΛΑ με 3-0. Στο μεγάλο τελικό κέρδισε την ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ με 3-0 και κατέκτησε την 1η θέση.

Στην κατηγορία 2005-2006 η ακαδημία του Άργους με προπονητή το Δημήτρη Τότσικα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, κέρδισε 4-0 την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΟΥΔΑ και 3-0 την ομάδα του ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ. Στο μεγάλο τελικό κέρδισε την ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ με 5-0 και κατέκτησε την 1η θέση.

Στην κατηγορία 2007-2008 η ομάδα του Άργους με προπονητή το Δημήτρη Τότσικα κέρδισε τα ΤΡΙΚΑΛΑ με 3-1, αναδείχθηκε ισόπαλη με τον ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ με 4-4 και κέρδισε τον ΓΚΥΖΙΑΚΟ με 4-2. Στο μεγάλο τελικό μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες κέρδισε την σχολή του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ στα πέναλντι με 5-4 και κατέκτησε την 1η θέση .

Στην κατηγορία 2009-2010 με προπονητή τον Ηλία Βουβούσα κατέκτησε την 4η θέση χάνοντας στον μικρό τελικό από την ομάδα της ΠΑΕ ΟΦΗ με 2-1

Να σημειωθεί ότι στο τουρνουά αυτό συμμετείχαν σπουδαίες και ιστορικές ομάδες, όπως ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΠΑΕ ΟΦΗ, ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ, ΑΗΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΟΥΔΑ, ΣΧΟΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους αθλητές της ακαδημίας για την προσπάθεια που κατέβαλαν και το ήθος που επέδειξαν, καθώς και στους προπονητές τους Κλεόβουλο Καλτάκη, Αποστόλη Κατσά, Δημήτρη Τότσικα και Ηλία Βουβούσα για την συστηματική και οργανωμένη δουλειά που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια στην ακαδημία του Άργους.