Το σήμερα αλλά και το αύριο του στίβου απασχόλησε τους συνέδρους στο στην Πανελληνία διήμερη Διάσκεψη «ΕΠ.Α.Κ.Α.Β.» 2018 για την ανάπτυξη του αθλητισμού στη βάση που έγινε στο ξενοδοχείο Αμαλία στο Ναύπλιο.

Την έναρξη τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος ο οποίος έτυχε αποθεωτικής υποδοχής από τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλο, ο οποίος του έπλεξε το εγκώμιο για την όλη του διαδρομή αλλά και την προσφορά του στον αθλητισμό της Αργολίδας και όχι μόνο, τόσο σαν Δήμαρχος αλλά και σαν άνθρωπος. Χαιρετισμό απηύθυνε και το μέλος του δ.σ. του ΣΕΓΑΣ, Γιάννης Μπόλλας. 

Οι πρόεδροι και τεχνικοί σύμβουλοι των ΕΑΣ όλης της χώρας μετέφεραν την αγωνία τους αλλά και τις προτάσεις τους για το μέλλον του στίβου αναπτύσσοντας μια σειρά από καίρια ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του οικοδομήματος του αθλήματος στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος τόνισε «η φετινή ήταν μα εξαιρετική χρονιά, η καλύτερη των τελευταίων χρόνων και εκ μέρους του ΔΣ θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, προς εσάς και προς όλη την οικογένεια του στίβου για τις μεγάλες επιτυχίες που πετύχαμε».

Σχετικά με το σχέδιο του αθλητικού νόμου ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ τόνισε πως αντί να είναι σύγχρονο και να αντιμετωπίζει τις σύγχρονες απαιτήσεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού δυστυχώς είναι σε λάθος κατεύθυνση.

Στη συνέχεια ο κ Παναγόπουλος ανέλυσε τις κατευθύνσεις του ΣΕΓΑΣ προς το διεθνές επίπεδο «παρεμβάσεις με γραπτές προτάσεις προς τις διεθνείς Ομοσπονδίες σχετικά με το μέλλον του στίβου, την διοργάνωση αγώνων και τον προβληματισμό μας αλλά και τις παρεμβάσεις μας γύρω από τις εξελίξεις στο παγκόσμιο σκηνικό, όπως το ράνκινγκ”.