Στον τελικό της παγκόσμιας σειράς αγώνων κολύμβησης ανοικτής θάλασσας – Open Water Swimming – Oceanman Dubai 2018 πήραν μέρος 15 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι είχαν προκριθεί από τον αγώνα που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Ιούλιο στα τιρκουάζ νερά του Οιτύλου Λακωνίας. Στη διοργάνωση συμμετείχαν 1300 κολυμβητές από 42 χώρες.

Η Νίκη Σκλαβούνου πέτυχε μια εξαιρετική εμφάνιση: Στα 5χλμ open water swimming  κατέκτησε την 4η θέση στην ηλιακή κατηγορία -19 και τη 19η θέση ανάμεσα σε 71 γυναίκες: “Μια υπέροχη και ξεχωριστή εμπειρία από την Oceanman Greece και την WayOut Adventures η οποία αποτελούσε και τον πρώτο μου αγώνα στο εξωτερικό! Γυρνάω λοιπόν με πολλά χαμόγελα και καινούριους φίλους!”, έγραψε η αθλήτρια. 

Η πιο σημαντική επιτυχία ήταν η 3η θέση της Κατερίνας Γκιόνη, στο αγώνισμα των 10χλμ, στην Elite κατηγορία και του Χρήστου Κορομηλά που κατετάγη 1ος στην inspiration. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Κορομηλάς αγωνίζεται με απώλεια όρασης και, συνοδευόμενος από τον Γιώργο Γκούντα, πραγματοποίησαν συγκινητική προσπάθεια.