ΟΔήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος έθεσε τον θεμέλιο λίθο στα θεμέλια του κολυμβητηρίου Άργους συγκινημένος καθώς όπως τόνισε ” ένα έργο που περίμεναν οι Αργείοι εδώ και πολλά χρόνια παίρνει σάρκα και οστά”.

Τον αγιασμό του θεμέλιου λίθου τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ.Νεκτάριος.

Στην τελετή παραβρέθηκαν Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και κόσμος του αθλητισμού.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος φανερά συγκινημένος δήλωσε:«Ένα μεγάλο όνειρο γίνεται πράξη από την παρούσα δημοτική αρχή μετά από έναν πραγματικό αγώνα εξοικονόμησης πόρων σε αυτούς τους οικονομικά δύσκολους καιρούς. Το κολυμβητήριο είναι ένα ακόμα έργο πνοής για τον τόπο, για την νεολαία , για τον αθλητισμό. Είμαι σίγουρος πως μαζί θα ολοκληρώσουμε αυτό το σπουδαίο έργο και δεν θα αργήσει η μέρα των εγκαινίων».

Ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Κρίγγος έγραψε:

Σημαντική η σημερινή μέρα για το δήμο Άργους Μυκηνών με την τελετή θεμελίωσης του κλειστού κολυμβητηρίου μας.
Ένα στοίχημα γενεών… ένα έργο μοναδικό και εξαιρετικό που παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του.
Το μοναδικό κλειστό κολυμβητήριο στο νομό Αργολίδος.
Έργο για όλες τις δημοτικές μας ενότητες, για όλα τα χωριά, για ολόκληρο το νομό.
Με σκληρή δουλειά, αμέτρητες ώρες με τους συνεργάτες μας, μπόλικο άγχος μέχρι να ξεπεραστούν πολλά προβλήματα…
Κόντρα σε λογικές ισοπέδωσης πολλών «αντιπολιτευόμενων» παρουσιάζουμε απτό έργο.
Συνεχίζουμε…

Μετά από την ολοκλήρωση του  κατασκευαστικού έργου ο Δήμος Άργους Μυκηνών θα διαθέτει ένα υπερσύγχρονο  κολυμβητήριο κλειστού τύπου.

Το κτίριο εμβαδού 1.397,04 τ.μ. θα έχει κλειστή δεξαμενή Κολύμβησης διαστάσεων 25,03 Χ 16.00 μ. και βάθος – 2.00 μ. και μια δεξαμενή εκμάθησης διαστάσεων 8,00Χ5,00 μ. και βάθος από -0,30μ. έως -1,00μ. καθώς και κερκίδες 115 θέσεων.

Περιμετρικά του κτιρίου  διαμορφώνονται ζώνες πρασίνου, παιδική χαρά, χώροι περιπάτου και υπαίθριοι χώροι στάθμευσης συνολικών θέσεων 26 για οχήματα και 5 θέσεων για μηχανοκίνητα.

Επίσης διαθέτει:

– Αποδυτήρια ανδρών, γυναικών και παιδιών
– Γραφείο Διοίκησης
– Ιατρείο
– Αποθήκη οργάνων-εξοπλισμού
– Κυλικείο
– WC
– χώρο ειδών καθαριότητας-αποθήκη