Α νίκητος ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας, έγραψε ιστορία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στη Ντόχα. Παρέμεινε στο θρόνο του, ενώ σε τρεις μέρες θα υποβληθεί στη Γαλλία σε χειρουργική επέμβαση στον αριστερό ώμο !

Μαζί με τον Βλάση Μάρα είναι πλέον οι Έλληνες πολυνίκες του θεσμού, παραμένει 2,5 χρόνια αήττητος, έγινε ο πρώτος σπεσιαλίστας με τρεις συνεχόμενος παγκόσμιους τίτλους μέσα στον 21ο αιώνα, με τη λίστα να μπορεί να μεγαλώσει κι άλλο!

Ήταν εκείνος που άνοιξε το πρόγραμμα του τελικού. Πολλοί στη θέση του θα έλεγαν πως είναι σε μεινονεκτική θέση, όχι όμως ο Λευτέρης. Φάνηκε ότι πονάει λίγο, χωρίς ωστόσο αυτό να του στερήσει κάτι. 15.366 ήταν η βαθμολογία του με 6.30 βαθμό δυσκολίας και 9.66 βαθμούς για την εκτέλεση.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΟΣΜΟΥ ξανά ο απίστευτος Λευτέρης Πετρούνιας!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΟΣΜΟΥ για τρίτη συνεχόμενη φορά ??? ο τεράστιος Eleftherios Petrounias! Εκπληκτική εμφάνιση από τον λαβωμένο «άρχοντα των κρίκων», που έκανε κατάθεση ψυχής στο DohaGym2018 και δόξασε ξανά την Ελλάδα!?? ??Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΛΕΥΤΕΡΗ! ??? #Doha2018 #GoGymtastic #Petrounias #WorldChampion #BestOfTheBest #HellenicGymnastics

Δημοσιεύτηκε από Hellenic Gymnastics Federation στις Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018

Κάθε φορά που κάποιος συναθλητής του τελείωνε το πρόγραμμά του εκείνος μιλούσε με τον προπονητή του, Δημήτρη Ράφτη και έδειχνε ανήσυχος. Εν τέλει η κορυφή είναι δική του και πάλι αφήνοντας στη δεύτερη θέση το μεγάλο του αντίπαλο, Αρτούρ Ζανέτι από τη Βραζιλία με 15.133 βαθμούς και τρίτο τον Ιταλό Μάρκο Λοντάντιο με 14.900 βαθμούς.

Η κατάταξη στον τελικό των κρίκων:
1. Λευτέρης Πετρούνιας (ΕΛΛΑΔΑ) 15,366 β.

2. Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 15,100 β.
3. Μάρκο Λοντάντιο (Ιταλία) 14,900 β.
4. Αρτούρ Τοβμασιάν (Αρμενία) 14,766 β.
5. Νικίτα Ναγκόρνι (Ρωσία) 14,733 β.
6. Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) 14,733 β.
7. Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν) 14,266 β.
8. Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14,133 β.

 

Η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στην Ντόχα, για τον Λευτέρη Πετρούνια!

Τεράστια ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ, μοναδική ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ: Η Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου και ο Εθνικός Ύμνος ?? στα χείλη όλων στο στάδιο Aspire Zone της Ντόχα, για χάρη του απίστευτου Eleftherios Petrounias, τρις παγκόσμιου πρωταθλητή ??? στους κρίκους!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον Λευτέρη, στον προπονητή του και σε όλους όσοι βοήθησαν σ' αυτόν τον νέο θρίαμβο της ελληνικής Γυμναστικής! ?? ??? ??? #Doha2018 #GoGymtastic #Petrounias #WorldChampion #BestOfTheBest #HellenicGymnastics

Δημοσιεύτηκε από Hellenic Gymnastics Federation στις Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018