Συνάντηση των σωματείων βόλεϊ της Αργολίδας με μέλη του Δ.Σ και τον πρόεδρο της ΕΣΠΕΠ, Θεόδωρο Κανελλόπουλο, πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο, με αφορμή την πραγματοποίηση του τελικού κυπέλλου Γυναικών “Σπύρου Μπαλάσκα”.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία με την έλλειψη αθλητικών χώρων για προπονήσεις των τμημάτων τους, καθώς επίσης αναλύθηκαν οι πρωτοβουλίες της Ένωσης για την προβολή και την ανάπτυξη του βόλεϊ.

Ο πρόεδρος ενημέρωσε τα σωματεία, για τις επιστολές που έχει μέχρι σήμερα στείλει η ΕΣΠΕΠ σε Δημάρχους της Πελοποννήσου, διατυπώνοντας την πρόταση για  ανέγερση και δημιουργία προπονητηρίων ελαφριάς κατασκευής, προκειμένου να  αντιμετωπιστούν κατά το δυνατό τα προβλήματα άθλησης της νέας γενιάς.

Για την περιοχή αναφέρθηκε ότι η ΕΣΠΕΠ έχει στείλει επιστολή στους Δημάρχους Ναυπλίου και Άργους, με τις οποίες επικεντρώνεται στο παραπάνω πρόβλημα και προτείνει την κατασκευή Προπονητηρίων.

Ειδικότερα, για την πόλη του Ναύπλιου προτάθηκε να δημιουργηθεί προπονητήριο στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου ή στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος του 1ου & 2ου Γυμνασίου.

Για την πόλη του Άργους αντίστοιχα προτάθηκε η δημιουργία προπονητηρίου στο βοηθητικό του κλειστού γυμναστηρίου Άργους ή στο σχολικό συγκρότημα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άργους.

Η κατασκευή των παραπάνω προπονητηρίων, σε συνάρτηση με τα υπάρχοντα κλειστά σε Άργος, Ναύπλιο, Νέα Κίος και Αγίας Τριάδας, θα αντιμετωπίσουν σε ένα βαθμό το πρόβλημα της έλλειψης αθλητικών χώρων.

Εκτός των παραπάνω υπήρξε αναφορά για την προσπάθεια έκδοσης αθλητικού εντύπου της Ένωσης για το Βόλεϊ, όπως επίσης  την κυκλοφορία  Εκπτωτικής κάρτας σε επιχειρήσεις και εταιρείες σε όλη την Πελοπόννησο, που θα μπορούν να προμηθεύονται αθλητές και αθλήτριες, γονείς, φίλαθλοί κ.α., με μικρό οικονομικό κόστος και πολλαπλά οφέλη για τους χρήστες και την Ένωση.

Τονίστηκε δε, η αξιοποίηση όλων των μέσων για την προβολή του αθλήματος μέσω των Μ.Μ.Ε. κι έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια που καταβάλεται για αναμετάδοση ζωντανά των αγώνων με Live streaming.