Στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη,  παρουσία των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA/UEFA κκ. Χούμπελ, Ντερβισάι, Βέλα και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ, συζητήθηκε εκτός των άλλων και το θέμα της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής από την περίοδο 2019-20.

Έτσι λοιπόν και όπως αποφασίστηκε: τη φετινή περίοδο, θα ανέβουν στη Football League οι 8 πρωταθλήτριες ομάδες από τους ισάριθμους ομίλους της Γ΄ Εθνικής, καθώς και 4 δευτεραθλήτριες, οι οποίες θα προκύψουν από αγώνες μπαράζ μεταξύ των 8 συνολικά δευτεραθλητριών του φετινού πρωταθλήματος. Οι αγώνες μπαράζ θα είναι διπλοί και βάσει των κανονισμών UEFA και του ΚΑΠ.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας με τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, Μίκαελ Σκίμπε και η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Άγγελο Αναστασιάδη, έως τον Δεκέμβριο του 2019, οπότε ολοκληρώνεται η προκριματική φάση του Euro 2020.