Αυτή τη φορά το πόνημα του συμπατριώτη μας καθηγητή Φιλοσοφίας στο ΕΚΠΑ, Γιώργου Στείρη έχει να κάνει με το χωριό του, το Κιβέρι.

Και όπως γράφει ο ίδιος “Στην προσωπική μου ιστοσελίδα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (https://tinyurl.com/ydae2hr8) θα βρείτε το νέο μου βιβλίο, «Το Κιβέρι στο διάβα της ιστορίας», σε μορφή ΔΩΡΕΑΝ e-book. Θα το βρείτε επίσης και στο academia.edu academia.edu (https://tinyurl.com/y8ynm4wy), ένα διεθνές επιστημονικό site που εξασφαλίζει τη διάδοση της ιστορίας του Κιβερίου σε όλο τον πλανήτη.

Μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο on-line, να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας ή να το τυπώσετε. Το μικρό αυτό βιβλίο αποτελεί μια πρώτη αποτύπωση της έρευνάς μου. Επικεντρώθηκα στην πρωτογενή έρευνα, στην προσπάθεια δηλαδή να αναδείξω νέες πληροφορίες, και όχι στην απλή αναπαραγωγή των όσων έχουν γράψει παλαιότεροι, πολλά από τα οποία είναι ατελή ή ανακριβή.

Επέλεξα, τελικά, αυτό τον τρόπο έκδοσης του βιβλίου, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι οφείλω στο Κιβέρι, ενώ το χωριό μου δεν μου οφείλει τίποτα, όπως δεν οφείλει και σε κανέναν άλλο, κάτοικό του ή μη. Το Κιβέρι υπήρχε πριν από εμάς και θα υπάρχει και μετά από εμάς.

Αρχική μου πρόθεσή μου ήταν το βιβλίο αυτό να εκδοθεί σε έντυπη μορφή από τον ΕΡΜΗ, ο οποίος θα εισέπραττε τα έσοδα από τις πωλήσεις. Οφείλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο του ΕΡΜΗ, Αθανάσιο Νταβέλο και τα μέλη του Δ.Σ. επειδή αποδέχθηκαν τη σκέψη και προσπάθησαν ειλικρινά για την πραγμάτωσή της. Η ιδέα μου δεν ευδοκίμησε γιατί οι τοπικοί φορείς έχουν ήδη κάνει άλλες επιλογές.

Ελπίζω να σας ικανοποιήσει η ανάγνωση και θα χαρώ να συζητήσω το περιεχόμενό του με όποια και όποιον το θελήσει”.

Εμείς τον ευχαριστούμε για την γενικότερη προσφορά του….Και περιμένουμε το επόμενο βήμα του…